Viktiga gamingtillbehör till din spelsetup

Om man håller på mycket med datorspel och kanske siktar på att bli en duktig gamer krävs det en hel del tillbehör. En del av dem behövs för att man ska kunna spela på ett bra sätt, andra för att man ska kunna sitta bekvämt. Men vilka tillbehör bör man egentligen satsa på?

Bra skärmar

Om man spelar mycket är det viktigt att ha minst en bra skärm. Det är viktigt att skärmen är i ögonhöjd, annars kan man snabbt börja uppleva spänningar och smärtor i nacken. Det är också bra om skärmens ljusstyrka och liknande kan ställas in.

En bekväm stol

Den som någon gång suttit ner en längre stund vet hur viktigt det är att ha en bekväm stol att sitta på. Det får gärna vara möjligt att luta sig tillbaka i stolen under tiden man spelar. Stolen ska också möjliggöra en ergonomisk arbetsställning.

Mikrofon och headset

Ett headset är bra att ha för att höra sitt spelljud, speciellt om det är så att man sitter och spelar i samma utrymme som någon annan håller till i. Spelar man ett spel tillsammans med andra, där man behöver prata med varandra, är det också bra att ha en mikrofon. En inbyggd mikrofon i ett headset kan fungera men om man vill ha det allra bästa ljudet kan det vara bra att investera lite mer pengar i en extern mikrofon som man också kan ändra ljudinställningarna på.

En bra mus och ett tangentbord

I nästan alla datorspel behöver man en datormus för att kontrollera sin karaktär, eller för att hantera spelets kamera. För att man ska kunna bli en bra gamer är det alltså klokt att lägga lite extra pengar på datormusen. Man behöver också ett bra tangentbord. De finns i flera olika varianter. Vissa personer vill ha så tysta tangentbord som möjligt, medan andra föredrar att höra knappljud när de skriver. Både möss och tangentbord finns med flera extra knappar, belysning och mycket annat. Det här är de tillbehör man bör lägga mest pengar på eftersom att det är musen och tangentbordet som gör att man kan spela.

Handledsstöd

Som gamer kan man ofta få ont i handlederna och även i armbågarna. De orsakas i regel alltid av en felaktig arbetsställning. Det kan avhjälpas med hjälp av ett mjukt handledsstöd. Det avlastar handleden och dessutom kommer armen att hamna i en bättre vinkel. Det finns handledsstöd både för tangentbordet och för datormusen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *