Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att spela på e-sport. Det finns flera olika spel att betta på inom e-sport. En del spel handlar om krig, andra om sport och ett tredje om fiktiva äventyr i en fiktiv värld. Det finns dock en hel del att tänka på när man bettar på e-sport, precis som om man spelar på vanlig sport.

Bra att tänka på

Det kan ofta vara så att man uppnår bättre resultat om man bettar på sporter man faktiskt kan något om. Så är också fallet inom e-sport. Det kan också vara roligare att spela på spelare som kör spel man själv brukar delta i. En annan sak som är bra att tänka på är att det inte behöver vara de mest välkända e-sportspelarna som vinner. En dålig dag eller en tillfälligt dålig uppkoppling kan ställa till det även för erfarna spelare.

Vad behöver man kunna?

För att spela på e-sport behöver man egentligen inte kunna något alls. Man kan ha tur att det man bettar på vinner. Många som gillar att spela på e-sport sätter sig dock in i spelen och tar reda på mer om spelarna.

Hur kan man betta?

När det gäller vanlig sport kan man antingen placera sina bets hos ett ombud, på en sportarena eller online. När det gäller e-sport kan man bara lägga sina bets online. I dag finns det flera online casino-sidor som erbjuder betting på e-sport. Det finns också sajter som bara specialiserar sig på e-sport. Där kan man vanligtvis välja mellan ett större antal e-sporter att spela på. Dessutom kan man diskutera med andra spelare som gillar samma ämne. En nackdel med det här sättet att spela är att man behöver ha en dator för att kunna placera sina bets. Några sajter har också gjort det möjligt att spela via mobiltelefonen, vilket kan vara en stor fördel.

Möjlighet att följa e-sporten

På de allra flesta bettingsajter online kan man se e-sporten spelas i realtid. Det finns också vissa evenemang som sänds i TV. Då rör det sig dock främst om större tävlingar. Ibland kan man också se e-sportare livestreama sina spel på egna kanaler i sociala medier, på Youtube eller på andra streamingtjänster. Om man följer sporten eller spelaren på en annan sajt än en bettingsajt kan man dock inte placera bets där utan det är endast på spelsajter det är möjligt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *